Benfica karşısında galibiyet alamayan Rangers, UEFA Avrupa Ligi son 16 eşleşmesinin ilk ayağındaki 2-2’lik beraberliğin ardından gelecek hafta Ibrox’ta ilerleme kaydedeceğinden emin. Bayer Leverkusen, Qarabağ’da 2-2 berabere kaldığı maçta bu sezon 35 maç sonra ilk kez kaybetmemek için Florian Wirtz ve Patrik Schick’in gollerine ihtiyaç duydu. Ucuz AC Milan Çocuk İç Saha Forması ve Marsilya elemeleri geçmek için iyi bir konumda.

Benfica, UEFA Avrupa Ligi son 16 eşleşmesinin ilk ayağı 2-2 sona ererken, Rangers’ı Lizbon’da ünlü bir galibiyetten mahrum etmek için iki kez geriden gelmek zorunda kalırken, Xabi Alonso’nun Bayer Leverkusen’i, Qarabağ’daki 2-2’lik beraberlikte yenilmez sezonunu korumak için geç bir ralliye ihtiyaç duydu.

Rangers, yedi dakika sonra Estadio da Luz’da daha iyi bir başlangıç yapmayı dileyemezdi. Ucuz Mohamed Diomande futbol forması Uzak direkte, Tom Lawrence’ın içeriye sarkan ortası.

Glasgow devleri Benfica tehdidine karşı iyi mücadele etti, ta ki ilk yarının sonunda VAR müdahalesi John Souttar’ın sert bir şekilde elle oynama nedeniyle cezalandırılmasıyla ev sahibi tarafa bir penaltı kazandırana kadar.

Angel Di Maria soğukkanlı bir kafa ile Jack Butland’ı geçerek tecrübesini gösterdi ancak Benfica sadece birkaç dakika sonra durumu eşitledi. Fabio Silva’nın alçak ortası Dujon Sterling’in önüne mükemmel bir şekilde düştü ve Sterling ilk Rangers golünü attı.

Benfica ilk yarıdan sonra baskıyı arttırdı ancak gelecek hafta Ibrox’a eşit şartlarda gidebilmek için deplasman ekibinin kendi kendini yaralaması gerekiyordu. Connor Goldson kendi ceza sahası içinde Butland’ı geçerek kendi kalesine bir serbest vuruş gönderdi.

Di Maria maçı kazanmak için muhteşem bir şans daha kaçırdı, ancak Rangers iki yıl önceki finalin tekrarı umutlarını canlı tuttu.

Leverkusen, Bayern Münih’in 10 puan önünde ilk Bundesliga şampiyonluğuna doğru ilerliyor.

Ancak Qarabağ, gelecek sezon için hem Bayern hem de Liverpool tarafından takip edilen Alonso’ya bazı kilit oyuncularını dinlendirmenin bedelini ödetince Almanlar Azerbaycan’da hayatlarının korkusunu yaşadı.
Yassine Benzia, Juninho’nun alçaktan yaptığı ortayı kalenin çatısına göndererek ilk yarının ortalarında ev sahibi takımı öne geçirdi.

Qarabağ ilk yarının sonunda, uzatma dakikalarında Juninho’nun muhteşem tekniğiyle Leverkusen kalecisi Matej Kovar’ın üzerinden topu sektirip boş kaleye göndermesiyle hayal kırıklığına uğradı.
Alonso devre arasından sonra Jeremie Frimpong, Florian Wirtz, Granit Xhaka ve Patrik Schick’i yedek soyundurarak kurtarma çabalarına cevap verdi.

Konuk ekip maçtan galip ayrıldı ve bu sezon tüm kulvarlarda yenilmezlik serisini 35 maça çıkardı.

Wirtz bitime 20 dakika kala Andrey Lunev’in üzerinden harika bir kayışla Leverkusen’in farkını yarıya indirdi.

Schick daha sonra uzatma dakikalarında Robert Andrich’in ortasına kafa vurdu.

Milan ve Marsilya çeyrek final yolunda

AC Milan, San Siro’da 10 kişilik Slavia Prag’a karşı 4-2 kazanmasına rağmen son sekiz yolunda ilerliyor.

Konuk ekip, Malick Diouf’un Christian Pulisic’e yaptığı aceleci saldırı nedeniyle oyundan atılmasının ardından bir saatten fazla 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Rangers Benfica ile 2-2 berabere kaldı, Leverkusen Qarabağ deplasmanında geç de olsa kazandı

Olivier Giroud ilk yarıda skoru eşitlese de David Doudera’nın muhteşem volesi Slavia’ya eşitliği getirdi.

Devre arasından hemen önce Tijjani Reijnders ve formda Ruben Loftus-Cheek’in kornerden attığı iki gol, yedi kez Avrupa şampiyonu olan takım için belirleyici faktör gibi görünüyordu.

Ancak Slavia, Ivan Schranz’la geri döndü ve her zaman tehlikeli olan Rafael Leao’nun Milan’ın iki golünü geri getirmek için Pulisic’i oynamasına rağmen henüz oyundan çıkmadı.

Pierre-Emerick Aubameyang, Marsilya’nın Villarreal’i 4-0 mağlup ettiği karşılaşmada attığı iki golle ligin en skorer oyuncusu olarak liderliğini sürdürdü.

Fransızlar Jordan Veretout ve Yerson Mosquera’nın kendi kalesine attığı gollerle öne geçtikten sonra Aubameyang devre arasında attığı gollerle kontrolü ele geçirdi.

Eski forvet oyuncusu Ucuz Arsenal futbol forması dokuzu Avrupa Ligi’nde olmak üzere bu sezon 21 golü bulunuyor.

Fiorentina İtalya’nın yoluna devam etmesine yardımcı oluyor

UEFA Avrupa Konferansı Ligi’nde gecenin maçında Fiorentina 95. dakikada Antonin Barak’ın golüyle Maccabi Haifa’yı 4-3 mağlup etti. Geçen sezonun finalistleri maçın oynandığı Macaristan’da iki kez geriye düştü. Ancak M’Bala Nzola, Lucas Beltran ve Rolando Mandragora da İtalya’nın gelecek sezon beşinci Şampiyonlar Ligi’ne katılma umutları için iyi bir gece olan maçta Viola’nın golcüleri oldu.

Robbie Keane’in takımı Maccabi Tel Aviv, Yunanistan’da Olympiakos’u 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Konuk ekip 10 dakika içinde kaptan Eran Zahavi ve Ido Shahar’ın golleriyle 2-0 öne geçti.

Olympiakos, Ayoub El Kaabi’nin golleriyle son 16’ya kaldı ancak bu sezonki 23. golü sadece bir teselli oldu.

Dor Peretz skoru tamamlamadan önce Zahavi Maccabi’yi iki golle yeniden öne geçirdi.

Lille’in de Sturm Graz karşısında aldığı 3-0’lık galibiyetin ardından son sekizde bir ayağı var. Jonathan David iki gol attı ve Manchester United’ın eski orta saha oyuncusu Angel Gomes üçüncü gol için Edon Zhegrova’yı hazırladı.

Fenerbahçe, Union Saint Gilloise karşısında aldığı 3-0’lık galibiyetin ardından Michy Batshuayi ve Dusan Tadic’in golleriyle çeyrek finale yükseldi.

Molde, Norveç’te Club Brugge’ü Fredrik Gulbrandsen’in 92. dakikada attığı golle 2-1 yenerek ligin sürpriz takımlarından biri olmaya devam etti.

Dinamo Zagreb PAOK’u 2-0 yenerken, İsviçre’de Servette ve Viktoria Plzen 0-0 berabere kaldı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *