Neil Warnock nada se da bi četvrtfinale Škotskog kupa moglo biti prekretnica Aberdeen Dresovi po povoljnoj cijeni a izbjegavao je pitanja može li poraz označiti kraj njegova kratkog mandata.

Donsi su bez pobjede u Premiershipu u 10 utakmica, od kojih je šest bilo pod Warnockom, i nalaze se na 10. mjestu na tablici, četiri boda iznad opasne zone.

Čini se da su njihove šanse da dospiju među šest najboljih gotovo gotove, s Hibernianom koji je šesti na tablici, sa sedam bodova zaostatka i pet preostalih utakmica do kraja kampanje.

Čini se da je šalica jedini način Aberdeen Dresovi po povoljnoj cijeni može uživati ​​u zaostalom uspjehu, ali će ugostiti ekipu Kilmarnocka koja je pobijedila u sva tri ligaška susreta između timova ove sezone.

Warnock je imenovan do kraja sezone u pokušaju da oživi Aberdeenove europske nade nakon otkaza Barryju Robsonu.

Izlazak iz kupa mogao bi natjerati upravni odbor i 75-godišnjaka da se pitaju može li učiniti nešto da oživi Aberdeenovo bogatstvo.

Kada je ovaj scenarij predočen Warnocku, menadžer je odgovorio: “Mislim da je to zapravo hipotetska stvar. Pretpostavljam da ćete me morati pitati hoće li se i kada to dogoditi.

“Sve na što se fokusiram je pokušati biti pozitivan i postići rezultat protiv Kilmarnocka u subotu. Mislim da je to jedino što možemo učiniti. Ne možete se zanositi ‘ako’.”

Warnock poriče hipotezu o odlasku iz Aberdeena

Subotnji poraz od St. Mirrena bio je Warnockov najniži rezultat, barem dosad. Vodeći 1-0 u sudačkoj nadoknadi, Aberdeen nogometne majice jeftine dosuđen jedanaesterac nakon pregleda VAR-a, a domaći u razmaku od dvije minute dva puta pogađaju.

Bivši menadžer Sheffield Uniteda pokušao je podići svoje igrače i sada želi da zgrabe priliku da odu u Hampden i počnu mijenjati povijest.

“Samo moramo ići naprijed”, rekao je. “Znamo da nema smisla samosažalijevati se. Mislim da to činiš 24 sata.

“Radimo sjajan posao. Morate shvatiti koliko smo sretni u ovakvom vremenu kada toliko ljudi ostaje bez posla. Imamo sjajan posao.

“Da, trenutno nam ne ide, samopouzdanje je malo nisko, ali dobar rezultat može promijeniti stvari. Idemo dalje. To je velika prilika za sve.

“To je gotovo dašak svježeg zraka. U prvenstvu nema bodova za osvajanje i svi su očajnički pokušavali doći do bodova.

Mislim da je to upravo ona vrsta igre koja nam treba, protiv vrlo dobre momčadi.”

“Svima treba prekretnica kada imate negativno razdoblje kakvo smo mi imali.

Mislio sam da će to biti St Mirren, ako sam iskren, 90 minuta, ali moramo ići dalje.”

“Ponekad u nogometu dobiješ udarac po zubima i jednostavno se moraš oporaviti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *